Vaniljekranse med madagaskar vaniljestænger opskrift

Ingredienser til vaniljekranse:
250 g hvedemel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
2 Madagaskar vaniljestænger

Fremgangsmåde:

Skær vaniljestængerne over på langs og skrab kornene ud med en kniv. Gem både korn og stænger.
Bland smør og sukker sammen i en skål og pisk det godt sammen.
Tilsæt vaniljekornene og pisk det godt sammen.
Tilsæt mel og æg til skålen og pisk det hele sammen.
Tilsæt de tomme vaniljestænger til dejen og saml den sammen med hænderne.
Form dejen til en rulle på cirka 3-4 cm i diameter og læg den på køl i mindst en time.
Skær rullen ud i små stykker og læg vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vaniljekransene i ovnen ved 175 grader i cirka 12-15 minutter eller indtil kagerne er gyldne.

Det kan være en god ide at holde øje med kagerne, så de ikke pludselig bliver brune. Det kan gå hurtigt og få minutter fra eller til, kan ende med at gøre forskellen for hvordan krummen i kagerne sætter sig og fornemmes i munden.

Tips og tricks

Hvis dejen er for blød til at forme til en rulle, kan du tilsætte mere mel.
Hvis du ikke har Madagaskar vaniljestænger, kan andre typer vaniljestænger eller vaniljesukker anvendes i stedet.
Med denne opskrift kan der bages cirka 30-40 vaniljekranse.

Madagaskar vaniljestænger er kendt for at have en særlig intens, dyb og sød smag, som passer perfekt til vaniljekranse. Brugen af ægte vaniljekorn og stænger giver en ekstra dimension til smagen og gør vaniljekransene særligt luksuriøse og velsmagende. Med denne opskrift kan du nemt bage dine egne vaniljekranse med Madagaskar vaniljestænger, som helt sikkert vil imponere dine gæster eller din familie. Husk at give dejen tid til at køle af, så den er nemmere at arbejde med, og at bage vaniljekranse til perfektion kræver lidt tålmodighed. Med lidt øvelse kan du dog nemt mestre teknikken og bage de lækreste vaniljekranse med Madagaskar vaniljestænger.

Vaniljekranse kan serveres både ved juletid og generelt hele vinteren. De små kager kan nydes med kaffe til enten fødselsdag, jul eller anden højtid om vinteren. Derudover passer de godt til varm kakao, the eller en god kop kaffe. Der er altid en anledning til at byde dine gæster indenfor til en god hjemmebagt småkage som vaniljekransen er. Dertil varmer det i den kolde tid. Ud over vaniljekranse kan du også anvende vaniljen i andet bagværk inden for kager og brød. Dette kan eksempelvis være brunkager, pebernødder eller en god drømmekage med vanilje. Der er ingen grænser for, hvad vaniljen kan anvendes til og kun fantasien sætter grænser når det gælder bagværk.