Sadan kan du udfordre din gastronomiske sans

Har du brug for at udfordre dine smagsløg og udsætte dem for noget, som de måske ikke er så vant til? Eller har du blot brug for at prøve noget andet, end det som du altid spiser enten for variationens skyld eller måske også for at få lidt inspiration til når du selv skal kokkerere til dig selv, vennerne eller familien? Så er der måske nogle idéer til madoplevelser her.

Kroer

Kroer i Danmark har eleveret sig selv siden de blev brugt som tilfældige indlogeringssteder for natten under længerevarende rejser. Nu er en kro et sted der faciliterer diverse oplevelser, hvor mange sætter fokus på den gastronomiske oplevelse. Det betyder spændende mad, der måske ikke er ligesom det klassiske du kan finde på Jensens Bøfhus, hvilket gør dem perfekte til formålet om, at teste smagspaletten af på noget lidt andet. Derudover kan du kombinere den gastronomiske oplevelse med noget andet, ved måske at lave det til en forlænget weekend med mennesker du holder af. Så kan I opleve andre dele af landet, og komme lidt væk fra alt der er hverdag og trivialitet. Der ligger kroer rundt omkring i landet, så der er mange at vælge imellem. Eller du kan blot vælge en at starte med, og så ellers arbejde dig rundt omkring i Danmark, når du får træng til at komme lidt væk. Kro nær århus er der også som en valgmulighed. Ellers er det bare med at lave lidt research og måske læse lidt anmeldelser, så du kommer det rigtige sted hen.

High-end restauranter

Hvis du er lidt mere til det der foregår inde i byerne, kan du altid besøge de eleverede restauranter, der måske er kendt for at tænke lidt ud af boksen med deres retter. Der findes Michelin restauranter, hvor du kan få den store tur, såvel som de lidt mere afdæmpede gastronomiske oplevelser.