Sadan far du det fulde ud af foraret i arhus

Århus er en sprudlende by i Østjylland, der ligger i mellem både skov, strand og by. Derfor har byen mange spændende aktiviteter at byde på året rundt, hvortil foråret ikke er nogen undtagelse. Derfor finder du nedenfor en række gåde råd til, hvordan du nyder foråret i fuldt flor i Århus og omegn. Klik her og læs mere om, hvad der ellers fylder i Århus for tiden.

Marselisborg Dyrehave

Dyrehaven i Marselisborg Skov er en ganske unik oplevelse, der desuden er gratis, hvor man kan få lov at komme helt tæt på skovens indbyggere. Parken har åbent døgnet rundt, men det anbefales helt klart at opleve den ved højlys dag, da dyrenes aktivitet er højest her. I forårstiden er dyrehaven ekstra seværdig, da det er en særlig oplevelse at se hele skoven og dens befolkning springer ud og blomstrer.

Mindeparken

Mange århusianere nyder mindeparken året rundt, men der er også noget ganske særligt over de åbne plæner i våret. Monumentet i midten af det hele står til ære for de tabte danskere i 1. verdenskrig, men på trods af de triste omstændigheder for monumentet og parken, er omgivelserne smukke og idylliske. Med udsigt til både strand og skov er mindeparken det perfekte sted til et picnic i solskinstimerne.

Botanisk Have

Botanisk have befinder sig i Århus Centrum, midt imellem lejlighedskomplekser, Ceres byen og Den Gamle By, men dette skal ikke forhindre haven i at være et samlingspunkt for naturen og århusianerne. I forårs- og sommermånederne nyder mange af de lokale nemlig at mødes i haven over en kold øl og en gåtur i den naturlige oase. Derudover byder haven også på væksthusene, der er en række drivhuse, hvor man kan lære en masse om biodiversitet, klima og de planter, der vokser i den smukke have.