Sådan kan man blive såkaldt private label for netto

Netto er en af de største dagligvarekæder i Danmark og har mange kunder, der foretrækker at handle der. Det betyder også, at det kan være vanskeligt for nye producenter at få deres produkter ind på hylderne. Heldigvis er der nogle måder, hvor man kan få sine private label-produkter ind hos Netto.

Den første ting, man kan gøre, er at finde ud af om ens produkt passer til Netto’s sortiment. Dette kan man tjekke ved at kontakte en sælger fra Netto for yderligere informationer om dette. Man bør også undersøge andre virksomheders private label-produkter, som allerede er blevet godkendt af Netto. Dette vil give en god ide om den type produkt, som Netto leder efter. En sidste ting, som også kan være effektiv, hvis man ønsker at blive en del af netto private label, er at kontakte eksterne virksomheder, der har erfaring med dette. Det vil sige, at man bør tage fat i virksomheder, der hjælper nye forhandlere og firmaer med at komme ind på hylderne i Netto, hvilket de kan hjælpe med, fordi de har kontakten.

Fordele ved at blive private label for Netto

Som private label for Netto er der mange fordele. For det første, så kan virksomheder, som ønsker at blive en del af Netto’s private label-program, drage fordel af den store eksponering, som kommer ved at være en del af et så stort brand. Dette betyder, at produkterne vil blive set og kendt af mange flere forbrugere, end hvis de blot er tilgængelige i mindre butikker. Ydermere vil det også give virksomheden mulighed for at nå ud til et bredere publikum, da Netto har butikker over hele landet. Derudover giver det også en virksomhed mulighed for at opnå lavere priser på produkterne, da Netto ofte kan indhente bedre priser fra leverandørerne. Endelig giver det også virksomheden mulighed for at fokusere mere på innovation og udvikling fremfor markedsføring, da Netto står for promoveringen i butikkerne. Alt i alt er der mange forskellige fordele ved at vælge Netto som sin private label-partner.

Gode råd til, hvordan man øger salg og synlighed på det danske marked

For at øge salg og synlighed på det danske marked – og ikke kun i Netto’s butikker – er der flere forskellige strategier, man kan implementere. Først og fremmest bør man overveje at udvide sit sortiment af produkter, så kunderne har et større udvalg at vælge imellem. Yderligere bør man overveje at skabe organisk trafik (besøgende) gennem sociale medier som Facebook, Instagram og TikTok, men også gennem Google. Endelig bør man overveje at deltage i messer og andre events rundt om i landet for at øge sin synlighed omkring sine produkter.