Fa mad udefra til festen udenfor

Når dagene begynder at blive længere og temperaturen højere, er vi danskere hurtige til at trække udenfor. Er vi så heldige at vores hjem har tilknyttet have, kommer havemøblerne frem og inden længe begynder vi at spise al fresco. Og inden længe planlægger vi de første selskabeligheder på terrassen. Drejer det sig bare om et par gæster eller 4, er det sjældent et problem at klare maden selv. Men taler vi større selskaber, der i fællesskab kan fortære en helstegt pattegris, så kan det være rart at få mad leveret udefra.

Forskellige løsninger

Alt efter hvor du bor henne i landet, er der forskellige catering løsninger, som du kan benytte dig af. Bor du i en større by, kan du ofte vælge mellem flere restauranter, slagtere og lignende, der tilbyder alt fra flerretters menuer og buffeter til grill-selv løsninger, bestående af fersk kød samt salater, kartofler og/eller brød efter eget valg. Bor du i Jylland eller på Fyn, kan du klikke her, hvis du kunne tænke dig at servere en helstegt pattegris, med eller uden tilbehør. Sidstnævnte har desuden den fordel, at pattegrisen tilberedes direkte i din have – du skal derfor ikke selv lave maden og der vil komme til at dufte himmelsk af flæskesvær!

Hvad skal du vælge at servere?

Dit valg af menu bør være farvet af den type fest, som du planlægger at holde. Skal du holde en fødselsdag, uhøjtidelig konfirmation eller en bare-fordi-jeg-har-lyst gardenparty, så vil helstegt pattegris være et festligt valg. Det er jo ikke lige noget, man får til hverdag eller til mindre komsammener. Det er også en perfekt ret til en havefest, da det kræver at man er udendørs. Er din fest derimod mere traditionel og skal følge et mere striks program med mange taler og sange, vil det være mere praktisk og passende med en menu bestående af flere retter.