En sofa i det rette materiale

Hvilket materiale den hvide sofa skal have er også noget du eller I bør overveje. Er der eksempelvis små børn eller hund og kat i hjemmet, så kan der hurtigt komme pletter. Nogle foretrækker lædersofaer af den grund, at de er nemmere at gøre rene. Men det er smag og behag. Sofaer i stof kan også fås i forskellige typer materialer og der er både gode egenskaber ved disse, ligesom der også er dårlige. Overvej eventuelt en mørkere farve, hvis der er børn eller dyr i husstanden.

De gode råd til sofa-køb

For at gøre det mere enkelt for dig eller jer inden I tager på den helt store sofajagt, så kan I med fordel gøre brug af disse råd:

  • Mål op derhjemme, så I er sikre på, hvor stor en sofa I kan have.
  • Overvej, hvor mange personer, der skal kunne ligge i den kommende sofa.
  • Overvej jeres budget for dette køb.
  • Tænk praktisk, når I vælger materiale og farve.
  • Vælg en sofa, som passer til indretningen derhjemme.
  • Prøv sofaen først eller læs anmeldelser – komfort er alfa omega ved en sofa.
  • Tjek om sofaens materiale kræver vedligeholdelse og om den eventuelt kan imprægneres.
  • Kan sofaen købes på afbetaling?
  • Er det nødvendigt med en helt ny sofa eller er det værd at overveje at købe en brugt at slagsen?

At vælge en ny sofa er ikke altid den letteste beslutning, da der er mange faktorer, som spiller ind. Dertil kan der være flere personer om beslutningen og så er der også nogle praktiske detaljer, som der skal være styr på. Hvis du er på udkig efter en ny sofa og mangler gode råd til at finde den rette, så har vi lavet en guide med 10 gode tips du kan gøre brug af. Læs med her.

Sofaen er måske et af de vigtigste møbler i hjemmet. Sofaen er ofte møblet, som mange danskere benytter allermest i hjemmet når der skal slappes af i stuen. Sofaer kan dog sagtens placeres andre steder i hjemmet, men typisk er det stuen som huser dette nødvendige møbel. Når du skal på udkig efter en sofa som passer til dine eller jeres ønsker og behov så kan du med fordel overveje nogle af de faktorer som vi kommer ind på i de næste afsnit.

Pladsen i hjemmet

Det allerførste du skal finde ud af når du skal købe en ny sofa er pladsen i stuen eller rummet den skal stå i. Det kan i mange tilfælde være en god idé at måle op derhjemme der, hvor den kommende sofa skal placeres.