5 ting du ikke vidste om brande

Brande er en lille by i Vestjylland med ca. 8.000 indbyggere. Byen har meget at byde på, og der er mange ting, som de fleste ikke ved om denne lille by. Her får du fem overraskende ting, du måske ikke vidste om Brande.

Brandes bynavn

Navnet Brande stammer fra de afbrændinger man foretog af skov og hede, for at kunne opdyrke jorden. Brande er som stedbetegnelse omkring 800 år gammel. I efterkrigstiden fandt man store mængder af brunkul, og byen fik en voldsom befolkningstilvækst, da der var gode jobmuligheder. Arbejdere strømmede til og bosatte sig med familier i skure, træhuse og udtjente rutebiler.

Remisen i Brande

RemisenBrande er et helt særligt sted, hvor mennesker samles. Bygningen udgør en del af den danske kulturarv indenfor arkitektur og kulturhistorie. Remisen var stedet, hvor lokomotiverne fra området var opstaldet og blev repareret. Den blev lukket ned i 1971. Istandsættelse og restaurering er gennemført med vægt på at bevare mest muligt af den oprindelige atmosfære.

Brande har en lang historie med landbrug

Brande har et stort landbrugsområde. Her har landbruget været en vigtig del af byens økonomi helt tilbage fra middelalderen. Det har haft stor betydning for byens historie og udvikling gennem årene.

Brandes gavlmalerier

Brande er kendt for sine gavlmalerier, hvoraf de første blev udført allerede i 1968. Trods sine dengang kun ca. 5.000 indbyggere, blev Brande kendt i hele Danmark, fordi man inviterede en række anerkendte, danske kunstnere til at udsmykke husgavlene rundt om i byen.

Brande har en stolt historie

Brande har en stolt historie, der strækker sig helt tilbage til middelalderen. Det er en by med en lang historie, og det er tydeligt, når man ser på de mange historiske bygninger, du finder i byen. Hvis du vil vide mere om Brandes historie, så kan du læse her.