Giv din baby en god nats sovn

Var der nogen der sagde det var nemt at være småbørnsforælder? Nej vel? For ud over man pludselig står med ansvaret for et lille bitte menneske, så skal man også lære en masse nye ting man måske slet ikke havde overvejet. Og hvad enten du har fået dit allerførste barn, eller har budt en ny i rækken velkommen, så har du nok allerede fundet ud af at søvn er alfa og omega for hverdagen. Men hvordan kan det egentlig være?

Derfor er søvn vigtig

Vi kan vist alle sammen nikke genkendende til at vi ikke er helt os selv, hvis vi har haft en eller flere nætter med dårlig søvn. Det går både ud over vores reaktionsevne og vores generelle humør. Og når det kommer til babyer er det faktisk ikke meget anderledes.

For når man er helt ny og lille er verden både et stort sted, med mange indtryk der skal behandles – og kroppen og hjernen skal samtidig også udvikle sig relativt hurtigt. Og det sker absolut bedst når den lille får regelmæssig og sund søvn. At det så også giver dig som forælder en pause og mulighed for at sove med, er blot en kæmpe plus.

Hjælp din baby med at falde i søvn

Der er mange gode råd at hente når det handler om at sørge for, at en baby for godt med søvn. Her i Danmark har vi eksempelvis tradition for at lade vores børn sove udenfor i en barnevogn. Men i takt med at flere og flere småbørnsfamilier bliver inde i byområderne er det ikke altid den bedste mulighed. For bor man på 5. sal bliver det hurtigt en omstændig opgave på daglige basis. Her kan den bedste slyngevugge være en stor hjælp. Den giver både ro og tryghed når din baby skal sove – uanset hvilken etage du bor på.