Sadan undgar du forkolelse til vinter

Vinteren er sæsonen for snot og hoste. Næsesprayen er måske allerede købt, og du har dertil også bemærket, at de første sygemeldinger på arbejdspladsen er begyndt at tikke ind. Men faktisk er der mange ting, som du kan gøre for at undgå at blive syg i løbet af vinteren. Læs med her. 

Håndhygiejne

Som sagt er der flere, der bliver syge i vintermånederne. Det er derfor vigtigt, at du tænker på din håndhygiejne specielt i vintermånederne. Tænk eksempelvis på, hvor mange der rører et dørhåndtag i løbet af en dag. Du skal derfor altid sørge for at vaske eller spritte dine hænder, inden du rører dig i ansigtet, da der sidder mange slimhinder, som kan opfange bakterierne. Derudover er det vigtigt, at du husker at vaske hænder med sæbe efter toiletbesøg. Du kan derfor med fordel også undersøge håndsprit tilbud, hvilket er fordelagtigt, hvis du ikke har vand og sæbe på dig. 

Nys og host i ærmet 

Du kender måske også det klassiske råd om, at du skal nyse og hoste i ærmet. Det er et vigtigt råd, da det forebygger smitte mellem mennesker. Hvis du ikke når at nyse i ærmet er det vigtigt, at du får vasket eller sprittet dine hænder. 

Søvn er vigtigt for dig 

Det er også vigtigt, at du får nok søvn. Det anbefales, at du, som voksen, sover 7-8 timer om natten, og at børn sover mere. Søvn er kroppens restitution, og nok søvn forbedrer faktisk immunforsvaret, hvilket hjælper med at bekæmpe eventuelle sygdomme, så du undgår at blive syg. Derudover er styrker søvn også være hukommelse, fordrer kreativitet og mindsker risikoen for stress, angst og depression.  

Vitaminer 

Afsluttende kan vitaminer også nævnes. Det er vigtigt, at kroppen har de rette vitaminer. Her kan det anbefales at spise varieret, og eventuelt supplere med vitaminpiller.