Få den bedste sejltur med en garmin radar

Hvis du mener det alvorligt med sejlads, har du brug for en garmin radar. Den er praktisk talt uundværlig for sikker navigation, selv under dårlige vejrforhold. Ved at tilslutte din kortplotter til radaren kan du se andre skibe og objekter i din nærhed. Med en rækkevidde på op til 48 sømil er garmin-radaren en kraftfuld værktøj for enhver sejler.

Der findes to typer garmin radar

Der findes to hovedtyper af radarer: lukkede radarer, eller såkaldt radome-radarer, og åbne radarer. Åben radar er tungere og kræver mere vedligeholdelse, men har den største rækkevidde og præcision. Du vil altid finde dem på fragtskibe, krigsskibe og færger. Mindre skibe og fritidsfartøjer bruger næsten udelukkende den lukkede radome, som er billigere at vedligeholde.

Desuden opdeles radar i pulsradar og højopløsningsradar (HD-radar). HD-radar giver dig altid et mere detaljeret billede. Den kan adskille flere signaler fra hinanden, og de vises som prikker på skærmen, mens normal radar kun viser ét stort signal. Garmins serie af marine HD-radarer er nogle af de mest præcise og pålidelige på markedet, hvilket gør dem til et godt valg til enhver båd.

Få det bedste overblik med en garmin radar

Overlay er, når din kortplotter kan kombinere det elektroniske kort med radarbilledet. På denne måde integreres radarskærmene i søkortet.

MARPA er en forkortelse for Mini Automatic Radar Plotting Aid. MARPA kan spore andre fartøjers kurs og hastighed i realtid. Dette giver dig automatiske advarsler, hvis noget er på kollisionskurs med din båd.

Med garmin radar kan du have ro i sindet, når du er ude på vandet, fordi du ved, at du er opmærksom på potentielle farer.

Historie om garmin radar

Garmin-radar er en nøgleteknologi, der har hjulpet de allierede styrker med at vinde Anden Verdenskrig. Den blev første gang demonstreret af den tyske fysiker Heinrich Hertz i 1886 og senere udviklet til et fungerende system af den tyske opfinder Christian Hülsmeyer i 1904.

Hülsmeyers opfindelse blev i første omgang afvist af det tyske militær, men den Briterne så hurtigt dens potentiale og begyndte at bruge den med stor effekt under krigen. I dag er garmin radar et vigtigt redskab til flyvekontrol og navigation og bruges i en række forskellige applikationer, lige fra retshåndhævelse til vejrudsigter.