Annonce-banner

Whiskey-guide for begyndere

okt 25, 2022 | Gode råd

Hvad enten du først for nylig er blevet fan a whiskey eller du har haft kendskab til den populære spiritus, så er det altid relevant at få lidt baggrundsviden med sig. Whiskey er verdenskendt og går under forskellige navne. I Skotland kaldes det netop ’whisky’, som faktisk stammer fra det gæliske sprog og betyder ’livets vand’.

I USA kaldes kendes whiskey under navnet ’bourbon’ og i Irland er navnet således ’whiskey’, som mange kende stavemåden bedst på. Whiskey er lavet af byg, men også andre kornsorter benyttes. Der findes forskellige typer whiskey, herunder single malt, single cask og eksempelvis blended, som kan være whiskey der kommer fra flere destillerier. En blended whiskey kan desuden være en blanding af malt og grain. Du kan skelne single malt ved at whiskyen kommer fra ét enkelt destilleri. Single cask betyder, at det kommer fra ét enkelt fad.

Hvor kan du købe kvalitets whisky?

Som med andet spiritus er der naturligvis forskel på de forskellige whiskeys i forhold til pris og kvalitet. Du kan eksempelvis besøge denne forhandler af whisky og anden spiritus på nettet. Her finder du et stort udvalg af whiskyer fra blandt andet Skotland og Irland i forskellige prisklasser, som du kan leveres til hjem til dig.

Whiskey drinks du bør smage

Den berømte spiritus kan nydes alene eller i spændende drinks. Nogle af de mest populære drinks med whiskey er følgende:

·  Whiskey Sour

·  Old Fashioned

·  Irish Coffee

·  Mint Julep

·  Amaretto Sour

Opskrift på Whiskey Sour

Har du aldrig smagt denne spændende drink, så er det med at finde drinks-grejet frem. For at lave denne drink skal du bruge følgende:

5cl whiskey eller bourbon

3 cl citronsaft (gerne friskpresset)

2 cl sukkersirup

2 cl æggehvide (pasteuriseret f.eks.)

2 dash med Angostura Bitter

Appelsinskal til pynt

Cocktail kirsebær til pynt

Du skal endvidere bruge et whiskyglas, et lille målebæger, shaker, strainer og isterninger.

Fremgangsmåde for Whiskey Sour

1. Hæld whiskey/bourbon, citron, æggehvider, sukker sirup og angostura I shakeren

2. Sæt låg på din shaker og ryst rigtigt godt i omkring 30 sekunder

3. Hæld derefter isterninger i shakeren og i glasset til din drink

4. Sæt låget på shakeren igen og ryst endnu engang i omkring 20 sek.

5. Hæld drinken ned over din strainer og i glasset

6. Pynt med kirsebær og appelsinskal

Voila! Server den lækre drink for dine venner før en middag eller inviterer til fest. For flere gode whiskey drinks opskrifter, kan du finde masser af inspiration på nettet.