Du kan sagtens spise en melorm

Melorme bruges almindeligvis som levende foder til krybdyr, padder, fisk, høns og andre fugle. En elorm bruges også som lokkemad til fiskeri. Melorme er blevet brugt som menneskeføde i nogle kulturer. En melorm er larvestadiet af melbillen. Den voksne melbille er en lille sort bille, der lever samme sted som larven og spiser den samme mad som en melorm. En melorm bruges almindeligvis som levende foder til krybdyr, padder, fisk, høns og andre fugle. En melorm bruges også som lokkemad til fiskeri. Melorme er blevet brugt som menneskeføde i nogle kulturer.

Hvis du vil vide mere om hvad sådan en lille melorm er for en størrelse, så kan du besøge monisskildpadder.dk.

Hvordan laver man en melorm?

Som tidligere nævnt er en melorm larver af billen melorm. Selve melorme-larven starter som et æg, der er bønneformet, hvidt og på størrelse med et støvkorn. Inkubationstiden er ca. 3-4 uger, før den lille melorme-larve kommer ud af ægget. Herefter begynder den lille melorm at spise det omgivende medium, som bør bestå af korn som hvede, havre, byg eller sojaskrå. Melorme kræver en jævn temperatur for at kunne formere sig. Ved at vide noget om stadierne i en melorm ‘s livscyklus kan du bedre forstå, hvordan du formerer dem.

Hvad er en melorm? og kan den spises?

En melorm er et lille, vingeløst insekt. Melorm og dens larver er særligt skadelige for planter, da de lever af planternes blade og stængler. Den kan bekæmpes ved hjælp af pesticider, men det kan være dyrt og er måske ikke effektivt. Alternativt kan man bekæmpe melorme ved at bruge naturlige rovdyr som mariehøns eller hvepse. Du kan også tiltrække disse rovdyr til din have ved at plante blomster, som de kan lide. En anden måde at bekæmpe melorme på er simpelthen at plukke dem af planterne og smide dem væk. Endelig kan du forhindre en melorm i at skade dine planter ved at holde din have ren og fri for affald.

Når det gælder at spise melorme, er Danmark helt klart på forkant med udviklingen. Flere og flere gourmetkokke serverer melorme for deres gæster som en del af deres menu. Insektmel fremstillet af melorme bliver også mere og mere populært. For nogle er tanken om at spise en melorm måske ikke særlig tiltrækkende, men producenterne arbejder på at gøre dem mere indbydende at spise. Der findes opskrifter på karnevalsboller med melorme, salater med melorm og proteinbarer med melorme.